Tragična usoda

VIDEO in FOTO: Pravljico je končala brutalna nesreča

T.L.
29. 11. 2016, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred dnevi so se nogometaši kluba Chapecoense veselili največjega uspeha v zgodovini, danes je klub ovit v črnino.

Reuters
Neizmerno veselje je prekrila neizmerna žalost.

Športni in ne le nogometni svet je pretresla ena večjih tragedij. Kljub drugačnim napovedim je Brazilija v letalski nesreči v Kolumbiji izgubila večji del nogometne ekipe. Tragedija se je zgodila med letom na nogometni finale južnoameriškega pokala, v katerem bi se moral Chapecoense pomeriti s kolumbijsko ekipi Atlético Nacional.

Namesto veselja fotografije razbitin

Klub Chapecoense je pred šestimi leti igral v četrti brazilski ligi, pred samo petimi dnevi pa so dosegli največji uspeh v zgodovini kluba, ko so v borbi za finale premagali klub San Lorenzo. Na družbenih omrežjih se tako ob podobah s kraja tragedije pojavljajo tudi posnetki neizmernega veselja igralcev v slačilnici po zgodovinski zmagi in uvrstitvi v finale. Žal pa danes klub ovija žalost in črnina ob grozoviti nesreči, ki je prekinila nalet brazilskega nogometnega kluba. Namesto posnetkov veselja, se danes na twitterju pojavljajo fotografije razbitin letala, zadnjih trenutkov nogometašev na letalu pred nesrečo in skrušenih družinskih članov nogometnega kluba.

Kaj se bo zgodilo z napovedanim finalnim obračunom po tem velike udarcu za ekipo Chapecoense, še ni znano.

Iz kluba Chapecoense so najprej sporočili, da bodo zaradi različnih poročil o številu smrtnih žrtev in preživelih z izjavo še počakali. Po prvih poročilih je strmoglavljenje preživeli šest ljudi, kasneje pa je policija sporočila, da je eden od njih umrl.

Podpredsednik Ivan Tozzo je po poročanju BBC za kanal SporTV izjavil, da je v mestu veliko objokanih ljudi in da si nikoli niso predstavljali, da se lahko zgodi kaj takšnega. Dodal je, da je bil klub veliko ljudem prinašal edino veselje v življenju.