Katastrofa

FOTO: Na strmoglavljenem letalu tudi nogometaši

T.L., M.K./STA
29. 11. 2016, 07.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Kolumbiji je strmoglavilo letalo z 81 ljudmi na krovu. Lokalni mediji so v prvih poročilih poročali o šestih preživelih.

Twitter

Letalo letalske družbe LaMIA z 72 potniki in devetimi člani posadke je bilo na poti iz Bolivije v Medellin. Strmoglavilo naj bi nekaj minut pred polnočjo po lokalnem času. Kontrola poletov je stik z letalom izgubila pri gori El Gordo blizu kraja La Union, letalo pa je strmoglavilo med krajema Sonson in la Ceja.

Britanski BBC poroča, da so v bližnjo bolnišnico prepeljali deset preživelih, čeprav so prva poročila po nesreči navajala, da je preživelo šest ljudi. Kdo so preživeli, še ni znano.

Kaj se je dogajalo z letalom, še ni povsem jasno. Britanski BBC poroča, da so kontrolo poleta z letala obvestili o težavah z elektriko, medtem ko je Elkin Opinažupan kraja La Ceja, v bližini katerega se je zgodila nesreča, dejal, da je letalu očitno zmanjkalo goriva. Povedal je še, da so reševalci na prizorišču, bolnišnice pa o pripravljene na sprejem poškodovanih.

Twitter/Andres Felipe

Na letalu je bilo 72 potnikov in devet članov posadke. Med potniki so bili večinoma člani brazilskega nogometnega kluba Chapecoense, ki so bili na poti na finalno nogometno tekmo proti klubu Atletico Nacional iz Medellina. 

Ovira jih slabo vreme

Reševanje je otežuje slabo vreme, zaradi česar dostop go mesta strmoglavljenja ni mogoč iz zraka. Letališče v Medellinu je na Twitterju zapisalo, da je do prizorišča nesreče zaradi slabega vremena možno priti le po kopnem.

Nogometaši so bili namenjeni na tekmo pokala Copa Sudamerica, jutri naj bi v Medellinu igrali proti ekipi Atletico Nacional.