"Bežite!"

Z avtomobilom zapeljal v množico, nato pa začel zabadati

J.P.
28. 11. 2016, 16.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Državni univerzi v Ohiu se je zgodil napad, v katerem naj bi bila ubita ena oseba, več pa jih je ranjenih

Profimedia
Napad se je začel s požarnim alarmom.

Artan je iz Somalije pobegnil leta 2007 – najprej v Pakistan, nato pa še v ZDA leta 2014.

Pristojni so preko družbenih omrežij tik po napadu izdali opozorilo, da je napadalec še na prostosti in da naj vsi, ki so na kampusu Državne univerze v Ohiu, bežijo in se skrijejo. Omenili so zgradbo, imenovano Watts Hall. Eden od študentov je sicer poročal, da se je streljanje začelo v laboratoriju Macquigg, torej v sosednji stavbi. Kot se je izkazalo pozneje, napadalec ni streljal: strah je sejal z avtomobilom in nožem.

Z nožem

Prvi podatki kažejo, da je bil napad načrtovan.

Napad se je začel s požarnim alarmom, napadalec Abdul Artan, 18-letni begunec iz Somalije, pa je med evakuacijo v množico bežečih ljudi zapeljal z avtomobilom, nato pa izstopil in jih zabadal z nožem. Ustrelil ga je policist, ki se je odzval na klic v sili. Po poročanju tujih medijev so policisti iz bližnje parkirne hiše v lisicah privedli še dva moška, belopoltega in temnopoltega. Ni znano, če sta osumljenca. Prav tako ni znan vzrok za napad.

Po zaenkrat dostopnih podatkih je ranjenih devet ljudi. Eden od ranjencev naj bi bil v kritičnem stanju. Edina smrtna žrtev je napadalec.

Preiskava incidenta še poteka. FBI ni zanikal povezave s terorizmom.