Ruski nacionalisti?

Opisal načrt atentata na predsednika

G.G./STA
8. 11. 2016, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Srbski državljan Aleksandar Sinđelić, ki ga črnogorska policija sumi, da je eden od organizatorjev poskusa terorističnega napada v Črni gori na dan parlamentarnih volitev 16. oktobra, je po poročanju črnogorskega dnevnika Pobjeda priznal, da je zbral ljudi in jim priskrbel opremo s ciljem zavzetja parlamenta.

STA
Premier Mile Đukanović je bil v nevarnosti.

Pobjeda poroča, da je Sinđelić med ponedeljkovim zaslišanjem spregovoril o pripravah na napad in vpletenih. Priznal je, da sta ga najela dva ruska nacionalista, v celotno akcijo pa je bilo vključenih več kot 500 ljudi.

Črnogorski posebni državni tožilec Milivoje Katnić je pred dvema dnevoma razkril, da so glavni organizatorji napada ruski nacionalisti, cilj pa je bil ustaviti Črno goro na njeni evroatlantski poti, zlasti njen vstop v Nato. Napadalci bi takrat morali izzvati nerede, zavzeti parlament in likvidirati premierja Mila Đukanovića. Katnić je ob tem dejal, da so organizatorji napada imeli podporo neimenovane politične stranke.

Sinđelića je po poročanju nekaterih medijev prejšnji teden aretirala srbska policija in ga takoj predala Črni gori, drugi mediji pa poročajo, da se je policiji v Črni gori predal sam.

Črnogorska policija je na dan volitev aretirala 20 ljudi, 14 jih je pridržala, med njimi tudi Bratislava Dikića, upokojenega generala srbskih orožnikov.