VIDEO: Po eksploziji mesto zajela tema

S.R.
8. 11. 2016, 16.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Večji del severnoruskega mesta Murmansk z okoli 300.000 prebivalci je ostal brez elektrike, poroča medijska hiša Russia Today.

vovafly/Instagram

Glede na tiskovno agencijo SeverPost očividci poročajo o »veliki eksploziji« na eni od elektronapajalnih postaj. »Na kraj dogodka so prispeli reševalci, ki pa v tem trenutku še niso podali uradne izjave,« še dodajajo.

Do incidenta naj bi prišlo na eni od regionalnih podružnic podjetja energetskega Kolenergo, poročajo pri Russia Today, kar naj bi jim potrdila tudi tiskovna služba podjetja, kjer pa zaenkrat niso pojasnili podrobnosti dogodka, dejali so le, da vzrok »incidenta« trenutno preiskuje posebna komisija, strokovnjaki pa izvajajo ukrepe za nadzor škode. Predstavnik podjetja je še dejal, da v temi ni celotno mesto, temveč le manjši del, medtem ko mediji poročajo, da je brez elektrike celoten osrednji del mesta z vladnimi prostori ter tudi nekatera obrobna območja.

Za RT se je oglasil tudi vir iz lokalne reševalne službe, ki je dejal, da gasilci razmere obvladujejo in da ni več nevarnosti za civiliste. Lokalni uradnik pa je poročal, da v mestu ne vlada nikakršna panika.