Pedofilija

Odvetnica Trumpa obtožila posilstva 13-letne deklice

uk
7. 11. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pred časom je Katie Johnson (to ni njeno pravo ime) obtožila Donalda Trumpa, da jo je posilil, ko je bila stara 13 let. Na novinarsko konferenco pa si vendarle ni upala.

Reuters
16 žensk je do zdaj Donalda Trumpa obtožilo spolnega nadlegovanja, število pa lahko še naraste.

Katie bi morala imeti novinarsko konferenco, na kateri bi povedala svoje pravo ime in pokazala svoj obraz, a si je v zadnjem trenutku premislila, saj je prejela toliko groženj s smrtjo, da se resno boji za svoje življenje.

Če bo Trump izgubil tekmo za predsedniški stolček, bo to v glavnem zaradi spolnih nadlegovanj.

Posilstvo

Posilstvo naj bi se zgodilo leta 1994 na eni od zloglasnih pedofilskih zabav, ki jih je prirejal milijarder Jeffrey Epstein. Katie je dejala, da ji je Trump vzel nedolžnost in jo silil v razne perverznosti, Epstein pa jo je imel vse leto 1994 tako rekoč za spolno sužnjo. Epsteina so sicer aretirali leta 2006, ko ga je več kot 40 žensk obtožilo posilstev, in večina naj bi bila takrat mlajših od 14 let. Leta 2008 je bil obtožen sodelovanja pri mladoletni prostituciji, zaradi česar je odsedel 13 mesecev. Kot kaže, pa je bil Donald Trump pogosti gost zloglasnih Epsteinovih pedofilskih zabav, kar se Katie trudi zdaj dokazati.

Grožnje

Na novinarski konferenci, kjer naj bi Katie razkrila svojo identiteto, je prej javnost stopila le njena odvetnica Lisa Bloom in novinarjem povedala, da si Katie zaradi groženj s smrtjo ne upa razkriti identitete ali pokazati svojega obraza.

Trump je seveda vse obtožbe o nadlegovanju označil za neutemeljene.

"Imam slabe novice," je povedala Lisa, "Katie Johnson je prejela številne grožnje, tako kot druge žrtve, ki so Trumpa obtožile spolnega nadlegovanja, in si ne upa pokazati svojega obraza." Dodala je, da bodo poskušali konferenco spet sklicati čez nekaj dni, če bo Katiena varnost zagotovljena.

Katie je še ena od številnih žensk, ki so Trumpa med kampanjo za predsednika ZDA obtožile spolnega nadlegovanja. Februarja je sicer Trump obtožil Billa Clintona, da ima povezave z Epsteinom, a očitno sta na njegove zabave hodila kar oba. Trump se je pred začetkom kampanje odmaknil od Epsteina, čeprav je še leta 2001 govoril, da sta dobra prijatelja. 

Kdo so še ženske, ki obtožujejo Trumpa neprimernega vedenja?

Jessica Leeds – Trumpa je obtožila, da jo je otipaval na poletu do New Yorka.
Mindy McGillivray – Trump naj bi jo otipaval med koncertom v Mar-a-Lagu.
Rachel Crooks – Delala je kot receptorka v Trumpovem stolpu, Trump pa naj bi jo napadel v dvigalu.
Natasha Stoynoff – Nadlegoval jo je menda med intervjujem, ki ga je delala z njim in njegovo ženo.
Temple Taggart - Tudi nekdanja mis Utaha je Donalda Trumpa obtožila spolnega nadlegovanja, zgodilo naj bi se leta 1997.
Kristin Anderson – Delala je kot fotomodel; Trumpa je obtožila, da jo je leta 1990 v enem od klubov na Manhattnu prijel za spolovilo.
Summer Zervos –Summer je Trumpa obtožila, da jo je leta 2007, tako rekoč na razgovoru za službo, prisilil v poljub in jo otipaval po prsih.
Cathy Heller –Leta 1997 naj bi Trump Cathy Heller zgrabil in začel poljubljati brez njenega privoljenja ter jo pritisnil ob steno.