Lajež na sodišču

Sodišče odločilo: Preglasnega psa mora preseliti

T.L.
17. 10. 2016, 19.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Medo je pravi pasji prestopnik: ne vedo, kako glasno laja, ampak sodišče je vseeno odločilo, da laja preglasno.

Profimedia
Hrvaška je dobila prvega preglasnega psa (fotografija je simbolična).

Rahlo nenavadno odločitev je sprejelo puljsko sodišče: pes z imenom Medo iz Peroja nedaleč Pulja po mnenju sodišča preglasno laja in moti sosedo. Lastniku preglasnega štirinožca so zato naložili, da psa preseli na drugo lokacijo in umakne iz dvorišča. Medo je tako prvi hrvaški pasji prestopnik, ki je preglasen. Sodišče je sicer odločitev sprejelo brez ugotovitve, kako glasen je pravzaprav Medov lajež.

Soseda, ki je Antona Šimonovića in njegovega Meda spravila pred sodišče, namreč ni dovolila, da bi na njeno hišo postavili merilce glasnosti, ki bi pokazali, kako glasen je pravzaprav Medo. Anton Šimonović, skrbnik štirinožca Meda, je že napovedal pritožbo, poroča Jutarnji list

Dodaja, da v kolikor bi se dejansko z meritvami dokazalo, da je Medo preglasen, bi odločitev sodišča razumel in sprejel. Tako pa se je počutil ob sodbi, sprejeti "na pamet" nemočen in je s solzami v očeh zapustil sodno dvorano.  

Je pa sodišče zavrnilo zahtevek tožnice Veselka Vukotić, ki je zaradi duševnih muk, ki jih je povzročil Medov lajež od lastnika zahtevala še 10 549 kun ali okoli 1400 evrov.