Samsung

Po samovžigih ustavili proizvodnjo Galaxy Note 7

G.G.
10. 10. 2016, 09.38
Posodobljeno: 9. 10. 2023, 08.32
Deli članek:

Po »eksplozijah« zamenjanih pametnih telefonov Galaxy Note 7 je Samsung ustavil proizvodnjo tovrstnega primerka.

Twitter
Tako pametni, da se vnamejo.
Samsung je že 2. septembra vpoklical 2,5 milijona pametnih telefonov Galaxy Note 7, potem ko so prejeli pritožbe uporabnikov, da jim je litij-ionsko baterijo med polnjenjem razneslo. 

Južnokorejski mediji danes poročajo, da so pri Samsungu kar ustavili proizvodnjo Galaxy Note 7. Pri Samsungu novice niso neposredno potrdili, so pa sporočili, da prilagajajo urnik proizvodnega procesa, da bi zagotovili kakovost in varnost ter omogočili temeljito preiskavo razlogov za težave z baterijami.

Prodajo in menjavo težavnih telefonov pa so povsem ustavili pri dveh večjih prodajalcih v ZDA, AT&T in T-Mobile.

Za sive lase vodilnih pri Samsungu je že prejšnji teden poskrbela novica o samovžigu že zamenjanega primerka. V ZDA je takrat prišlo do evakuacije letala letalske družbe Southwest Airlines, še preden je to vzletelo iz Louisvilla, potem ko se je iz mobilnika enega od potnikov začelo kaditi.

Kasneje sta o vžigu že zamenjanih telefonov poročala še dva ameriška uporabnika. Neka 13-letnica je tako ta konec tedna ameriški televiziji KTSP povedala, da je v petek najprej začutila goreč občutek pod prsti, nato pa opazila, da se je med drugim stopila zaščitna plast na telefonu. Na fotografijah so jasno vidne poškodbe na napravi. Oče deklice, ki prihaja iz mesta Farmington v zvezni državi Connecticut, je medijem predložil potrdila o nakupu, ki dokazujejo, da je deklica 21. septembra zamenjala nevarni telefon.