Noži in pištole

VIDEO: Novi napadi v študentskih kampusih

S.R./STA
25. 9. 2016, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V bližini univerzitetnega kampusa v ameriškem Bostonu sta v noči na danes napadalca z nožem in steklenicami poškodovala več ljudi.

twitter

Na begu naj bi bila dva osumljenca za napad, eden od njiju naj bi bil ranjen. Policija je enega od napadalcev že identificirala. 

Eden od ranjenih v bostonskem napadu, ki je v kritičnem stanju, je bil po navedbah tamkajšnje policije operiran, poroča lokalni časnik Boston Globe.

Policija je na kraj dogodka prišla nekaj po 2. uri, saj naj bi prišlo do pretepa. Med prihodom pa so policisti naleteli na več zabodenih ljudi, je povedal vodja bostonske policije Bernard O'Rourke. Ob 2. uri se sicer v tem predelu zaprejo številni lokali in nočni klubi.

Vodstvo kolidža Emerson, ki ima v bližini številna poslopja, je študente pozvalo, naj jih obvestijo o "sumljivih aktivnostih".

Streljanje tudi na kampusu v Illinoisu

Na kampusu univerze v Illinoisu pa je medtem prišlo do streljanja, v katerem po doslej zbranih informacijah ni bilo ranjenih ali mrtvih. Policija napad še preiskuje, poroča lokalni časnik Daily Illini.