Pismo odvetnice

Mediji v ZDA so se Melanii Trump že opravičili, slovenski (še) ne

R.T.
16. 9. 2016, 11.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nepreverjene informacije so omajali ugled Melanie Trump in ji povzročili veliko škodo, je zapisano v sporočilu za javnost s podpisom Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji.

Reuters
Melanie Trump ni bilo veliko na spregled v času moževe predsedniške kampanje.

Zapisano je pooblastila Melania Trump.

Primer revije Suzy, katere zgodbo o tem, da je bila Trumpova spremljevalka za bogate moške, je povzel britanski Daily Mail, je dobro znan. Daily Mail se je po opozorilu, da gre za laži, odzval, zapisano umaknil in se javno opravičil.

Primer ni osamljen

Problematična je tudi neavtorizirana biografija o Melanii Trump, v kateri sta slovenska avtorja Bojan Požar in Igor Omerza »poleg številnih drugih napačnih, nepreverjenih in neresničnih »informacij« zapisala tudi, da naj bi se gospa Trump v ZDA preselila že leta 1995. Mediji v ZDA so dodali, da je takrat že delala kot manekenka«.

To je nekaj časa bila ena glavnih tem predvolilne predsedniške kampanje, v katero je vpet tudi njen soprog Donald Trump. Trumpova se je tudi v tem primeru odločila dokazati, da gre za laž. Najela je newyorškega odvetnika Michaela Wildesa, ki je po temeljitem pregledu dokumentacije brez vsakega dvoma ugotovil, da Melania Trump ni nikoli kršila ameriške zakonodaje glede imigracije, kot so to namigovali nekateri mediji v ZDA. Dvomi so se pojavili avgusta, ko je New York Post objavil gole fotografije Melanie Trump, ki naj bi bile posnete leta 1995 v ZDA za francosko revijo Max. Wildes je zagotovil, da to ne more ustrezati resnici, ker je Melania prišla prvič v ZDA šele 27. avgusta 1996 s turističnim vizumom, kar je potrdil tudi fotograf te revije. Nato je oktobra istega leta dobila delovni vizum H-1B.

Več si preberite na tej povezavi.