Caribbean Fantasy

Z gorečega trajekta rešili potnike

G.G./STA
17. 8. 2016, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Portoriku je zagorelo na trajektu, na katerem je bilo 512 potnikov in članov posadke. Reševalci so rešili vse potnike, okoli 500, posadka pa je ostala na plovilu. Poškodovanih naj ne bi bilo.

Twitter

Kapitan in posadka trajekta Caribbean Fantasy, ki je v lasti družbe America Cruise Ferries, po navedbah poveljnika gasilcev Angela Crespa kljub požaru še vedno vztrajajo na trajektu. Kaj je povzročilo požar, še ni znano.

Na trajektu, ki pluje pod panamsko zastavo in je bil v času javljanja požara dve navtični milji oddaljen od prestolnice Portorika San Juan, je bilo po navedbah obalne straže skupno 512 oseb. Na pomoč so jim poslali različna vodna in zračna plovila.

"V tej fazi so najpomembnejši ljudje," je poudaril Crespo in dodal, da trenutni podatki o njihovem zdravstvenem stanju še niso dokončni, kar bi lahko pomenilo, da je med rešenimi tudi kdo resneje poškodovan. "Verjetno lahko govorimo o dehidraciji in šoku, a lahko potrdimo, da je skoraj 500 ljudi na poti v pristanišče, ali pa so že tam," je povedal.

Trajekt Caribbean Fantasy je namenjen prevozu potnikov in tovora, v San Juan pa je bil namenjen iz kraja Santo Domingo.