GROZLJIVO

Desetletje po nepotrebnem zdravila otroka

U.K.
17. 8. 2016, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi goljufije in krutosti nad otroki bo 48-letna Londončanka sedem let in pol sedela v zaporu. Britanka je več kot desetletje lagala, da sta njena otroka hudo bolna, da je od države dobivala različna nadomestila.

Samo na račun dodatka za invalidnost svojih otrok je od države iztržila 87.400 funtov oziroma dobrih 100.000 evrov.

Ženska je po ugotovitvah policijskih preiskovalcev v desetih letih od države uveljavljala zahtevke za več kot 375.000 funtov oziroma skoraj 436.000 evrov zaradi domnevnih zdravstvenih težav njenega sina in hčerke. Samo na račun dodatka za invalidnost svojih otrok je od države iztržila 87.400 funtov oziroma dobrih 100.000 evrov.

MUČENJE

Da bi podkrepila svoje trditve o zdravstvenih težavah obeh otrok, je ženska dopustila marsikaj. Tako so obema otrokoma zaradi domnevne nezmožnosti hranjenja celo operativno vstavili cevke v želodec. Deček je več let prejemal zdravila proti astmi. Čeprav v šoli ni nikoli imel nobenih tovrstnih težav, je mama zatrjevala, da ima hudo obliko astme. Po navedbah policije je ženska od svojega sina tudi zahtevala določeno vrsto obnašanja, ki naj bi bilo po njenem prepričanju simptom avtizma.

LAŽI

Oseminštiridesetletnica se je predstavljala kot brezposelna mati samohranilka dveh bolnih otrok, čeprav je v resnici živela s partnerjem, ki je zaposlen, je razkril Stuart Parsons, preiskovalec pri tem primeru. Ženska je po njegovih besedah lagala ob vsaki priložnosti. To, da sta morala zaradi ravnanj matere otroka prestati številna nepotrebna zdravljenja, je zanj osupljivo. Preiskavo, ki je trajala tri leta, so sprožili po prijavi delavcev socialne službe. Ti so namreč posumili, da ženska laže o zdravstvenem stanju otrok. Tožilec Malcolm McHaffie je poudaril, da sta jo v njenih dejanjih vodila pohlep in nepoštenost. »Njena neverjetna krutost jo je spravila za zapahe za kar precej časa,« je dodal.