Dekleta so svojo potegavščino, ki so jo objavile na spletnih družbenih omrežjih, pripravila v španskem obmorskem letovišču Platja d'Aro.

V okviru dogodka se je ena pretvarjala, da je slavna oseba, ostale pa so ji sledile ter si s truščem in kričanjem v stilu nadležnih fotografov poskušale zagotoviti najboljšo fotografijo. Sodelovalo je več kot 200 ljudi.

Vendar pa je šala prestrašila uživače na nabito polni obali, ki so fotografske stative in palice zamenjali za orožje ter v strahu pred teroristi sprožili pravi stampedo. Videi in fotografije na družbenih omrežjih prikazujejo ljudi, ki panično bežijo po ulicah mesta, med njimi so objokani otroci. V restavracijah so ljudje na begu prevračali mize. Zaradi odrgnin, napadov panike in težav s srcem je 11 ljudi poiskalo zdravniško pomoč.

flashmob Platja d\'Aro
Twitter

Šalo so punce očitno izvedle prekmalu zatem, ko je na obalni cesti v francoski Nici napadalec s tovornjakom 14. julija do smrti povozil 84 ljudi.

Tožilec Pep Sole je za lokalni radio povedal, da lahko Nemke pričakujejo kazen. Danes so jih po zaslišanju pri sodniku sicer spustili na prostost, vendar pa morajo ostati na voljo španskim oblastem, dokler teče preiskava domnevnega kršenja javnega reda.