Ob brexitu

VIDEO: Trumpu na Škotskem ponudili posebne žogice za golf

M.K.
24. 6. 2016, 14.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kandidat republikancev na ameriških predsedniških volitvah Donald Trump je danes pozdravil referendumsko odločitev Britancev, ki so v četrtek s skoraj 52 odstotki podprli izstop države iz EU, in jo označil za fantastično.

Twitter
Komik Simon Brodkin je Donaldu Tumpu protestno ponudil posebne žogice za golf.

"V bistvu ste svojo državo dobili nazaj. To je sijajno," je ob na Škotskem dejal Donald Trump. Dodal je, da so "po vsem svetu ljudje besni, če kdo pride v njihovo deželo, jo zavzamejo in nihče ne ve, kdo pravzaprav so".

Že pred referendumom je Trump poudarjal, da podpira brexit.

Twitter
Donald Trump na odprtju Trump Trunberryja.

Trump očitno ni bil seznanjen s dejstvom, da je Škotska jasno in odločno glasovala za obstanek v uniji z 62 proti 38 odstotkom, medtem ko je bilo na ravni celotne države za izstop iz EU 52 odstotkov volivcev. Izid referenduma je komentiral ob prihodu v Ayrshire na Škotskem, kjer se je udeležil odprtja prenovljenega luksuznega turističnega letovišča in igrišča za golf, ki se po novem imenuje Trump Trunberry. Hotel in igrišče za golf je Trump namreč kupil leta 2014 za znesek, ki nikoli ni bil javno objavljen.

Trumpov tamkajšnji nastop je zmotil komik Simon Brodkin, ki je znan tudi z imenom Lee Nelson: v znak protesta proti Trumpovim nazorom in političnim vrednotam je pomahal tudi z žogicama za golf, na katerima so bile naslikane svastike. Trump komikove intervencije ni komentiral, pač je se je le umaknil v ozadje, njegovi telesni stražarji pa so komika odstranili s prizorišča.

Poglejte video posnetek.