Jordanija

V napadu ubitih pet agentov obveščevalne službe

M.K./STA
6. 6. 2016, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V napadu na urad jordanske obveščevalne službe v palestinskem begunskem taborišču severno od Amana je bilo danes ubitih pet njenih agentov, so sporočile tamkajšnje oblasti, ki so odgovornost za incident pripisale teroristom.

Profimedia
Slika je arhivska.

Varnostne sile preiskujejo, kdo je odgovoren za teroristični napad v begunskem taborišču Baka, ki se je zgodil okoli 7. ure zjutraj na prvi dan muslimanskega svetega meseca ramadana.

Taborišče Baka je bilo eno od šestih, ki so bili leta 1968 postavljeni za palestinske begunce, ki so med arabsko-izraelsko vojno leta 1967 zbežali z Zahodnega brega in Gaze. Z več kot 100.000 begunci je največje taborišče v Jordaniji, tamkajšnji prebivalci pa se soočajo z visoko nezaposlenostjo, revščino in slabo infrastrukturo.

Jordanija izvaja letalske napade na skrajneže Islamske države tako v Siriji kot v Iraku. Džihadisti so enega od pilotov ujeli, ko je decembra 2014 z letalom strmoglavil v Siriji. Kasneje so objavili posnetek, kako so ga živega sežgali.

Jordanske oblasti so marca sporočile, da so z operacijo, v kateri je bilo ubitih več džihadistov, preprečile načrtovane napade v državi.