Svet

Deaktivirali avtomobil s 150 kg razstreliva

M.J.
18. 3. 2016, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Blizu zgradbe vlade so deaktivirali avtomobil s 150 kg razstreliva. Vozilo so odkrili v mestu Gani, v delu turške pokrajine Diyarbakir, kjer večinoma prebiva kurdsko prebivalstvo.

Reuters
Kurdski ekstremisti so v četrtek prevzeli odgovornost za samomorilski napad v Ankari.

Turski pirotehniki so deaktivirali eksplozivno napravo, ki so jo ponoči našli v vozilu blizu vladne zgradbe v jugovzhodnem delu Turčije, so sporočili policijski viri.

Vozilo s 150 kilogrami eksploziva so našli v mestu Gani v delu turške pokrajine Diyarbakir, kjer večinoma prebiva kurdsko prebivalstvo. Policija v sklopu preiskave pregleduje posnetke nadzornih kamer, ki so postavljene na tem področju.

Kurdski ekstremisti so v četrtek prevzeli odgovornost za samomorilski napad v Ankari, zaradi najavljenih novih napadov je Nemčija v tej državi zaprla svoja diplomatska predstavništva in šole.

Ameriško veleposlaništvo v Ankari je izdalo opozorilo svojim državljanom, da naj bodo pozorni in se izogibajo množicam ljudi, saj se ta vikend obeležuje kurdsko novo leto Newroz. Na teh srečanjih in praznovanjih pa pričakuje izbruhe nasilja.

Ameriško veleposlaništvo prav tako opozarja, da so za teroristične napade najbolj dovzetne železniške in postaje, ustanove turške vlade in javni prostori.

Reuters
Prizorišče bombnega napada.

Samomorilski napad, ki se je zgodil pretekli teden je bil drugi zaporedni napad v samem srcu Ankare.