Svet

Kako je Vojislav Šešelj premagal raka

Sašo Avramovič
2. 3. 2016, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vojislav Šešelj je v oddaji Lični stav (osebni pogled) pojasnil, kako je premagal raka, in predstavil recept za čarobni napitek, ki ga je, kot trdi, prerodil.

Reuters
Vojislav Šešelj je stavil na konvencionalno in alternativno zdravljenje.

Gost zadnje oddaje Lični stav (slovensko: osebni pogled), ki jo vodi Nenad Mihailović in ki jo predvajajo na youtubu, je bil Vojislav Šešelj, vodja Srbske radikalne stranke. Med drugim je govoril o bolezni, zdravljenju v Haagu, nepravilnih terapijah in neverjetni metodi, s katero je premagal hudo bolezen.

Zavrnil je kemoterapijo

Dokler je bil v Haagu, so v Srbijo iz dneva v dan prihajale podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju in tem, da se bori za življenje, da naj bi mu bili celo šteti dnevi. V oddaji pa je razkril, kako se je spopadel z boleznijo, pri kateri je stopnja umrljivosti zelo visoka. Stavil je predvsem na alternativno medicino. »Imel sem velike težave s srcem, zdaj pa imam vgrajen defibrilator s spodbujevalnikom in je moje srce 'popravljeno'. Podal vam bom popolne informacije. Imel sem raka na debelem črevesju in bil operiran. Nastopile so metastaze, predrta je bila črevesna stena in metastaze so se pojavile na jetrih. Odstranili so mi 20 bezgavk, od tega jih štiri ali pet ni bilo metastazičnih,« je povedal 61-letni Šešelj in dodal, da je, kar zadeva jetra, zavrnil kemoterapijo v Haagu. »Enkrat sem sicer bil na kemoterapiji, toda namesto da bi po njej odšel na sonce se družit z ostalimi, da bi si popravil razpoloženje, so me v Haagu zaprli v neki 'bunker' in me tam zadrževali vso nedeljo. Prav zaradi tega sem zavrnil naslednje kemoterapije. Ker sem jih zavrnil, so zdravniki ocenili, da se bodo metastaze na jetrih hitro razvijale in da bom do julija umrl. To je bil mogoče eden od razlogov, zakaj so me izpustili iz Haaga. Tukaj, v Srbiji, sem pristopil h konvencionalnemu in alternativnemu zdravljenju. Kaj je bolj pomagalo, vam ne morem povedati. Nazadnje, ko sem bil na pregledu, so ugotovili, da se metastaze niso povečale, ena je velika pet, druga pa devet milimetrov.«

Na zadnjem zdravniškem pregledu so ugotovili, da se metastaze niso povečale. 

»Ta vitamin uživam sto dni«

Vodja srbske radikalne stranke je v oddaji tudi natančno opisal, kako se je zdravil z alternativno medicino: »Izvajal sem več oblik alternativnega zdravljenja. Nisem uporabljal konopljinega olja, čeprav sem bil za to, da bi ga poskusil. Toda po nasvetu svojega zdravnika Milovana Bojića tega nisem naredil. Sicer nisem proti temu, saj sem se tudi javno zavzel, da se to omogoči oziroma dovoli kot metodo zdravljenja. Vsako jutro, tudi še zdaj, spijem od tri do štiri požirke soka sibirske aronije, dva decilitra soka rdeče pese, korenja, peteršilja, zelene in jabolk. Užival sem tudi suhe koščice marelic in vitamin B17, a v normalnih količinah. Gre pravzaprav za cianid, ki 'ubija' bolne celice, obolele za rakom. Tega sicer uživam denimo sto dni, nato sledi odmor in potem kuro spet ponovim,« je zaključil.