Svet

Svetovno znani dreser vodil verigo prostitucije

uk
8. 2. 2016, 21.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti so v Zadru aretirali Italijana Radamesa Benettija (65), ki ga sumijo, da je vodil verigo prostitutk. Deloval naj bi predvsem v Zadru in okolici.

Facebook
Za spolne odnose naj bi računal okoli 100 evrov.

Benetti, ki je sicer priznan dreser lovskih psov, je leta 2007 kupil hišo na področju Zadra. Javnost je za to izvedela, ko je takrat tam umrl 34-letni karabinjer in lovec Matteo Quattrini. Slednji je namreč naletel na mino iz časa vojne na Balkanu, ki je bila zanj usodna. Takrat je tudi prišlo na dan, da je Benetti organiziral love na področjih, ki so prav zaradi min zelo nevarna, dostop pa je pravzaprav prepovedan. 

LOVILI PREDVSEM ITALIJANI 

Po informacijah policije je Benetti na področje Zadra vodil italijanske lovce in dreserje psov ter jim lov tudi zaračunaval. Imel naj bi poseben lovski turizem, ki pa je bil ilegalen, saj je najem lovnega področja z zakonom prepovedan. Vendar pa Benetti »turistom« ni ponujal le lova.

PROSTITUCIJA 

Obtožnica Benettija bremeni, da je v zadnjih treh mesecih na različnih lokacijah organiziral spolne usluge. Po informacijah policije naj bi to storil vsaj trinajstkrat. V verigi naj bi bilo pet žensk, najmlajša naj bi bila stara 19 let, najstarejša pa 33. Policija je aretirala tudi ženske. Benetti naj bi lovcem uredil prenočišče in dekleta, ki so bila kot dodatna ponudba za sprostitev po lovu. Za spolne odnose naj bi računal okoli 100 evrov. 

DODATNE NEPREMIČNINE 

Benetti je od leta 2007 kupil še nekaj nepremičnin in obnovil staro kamnito hišo v Smilčiću, kjer je odprl penzion Dalmazia. Imel je 11 sob, ki so bile posebej prirejene za lovce in njihove pse, in prav v tem penzionu naj bi delovale tudi prostitutke, dokler jih ni aretirala policija.