Zaradi stavke so številni otoki, ki nimajo letališč, odrezani od sveta.

Stavkajo tudi grški kmetje. Več sto traktorjev se je na več mestih davi ustavilo na levi in desni strani državnih avtocest. "To je zadnje opozorilo, preden zapremo ceste," je za grško televizijo povedal kmet s severa Grčije.

Demonstracije proti pokojninski reformi v središču Aten in drugih grških mestih za četrtek napovedujejo tudi odvetniki, inženirji, notarji in zdravniki. Grški tisk je njihovo stavko označil za "upor kravat". Odvetniki sicer stavkajo že teden dni in prav zato bodo v Grčiji v naslednjih dneh odpadle sodne obravnave.

Vsi večji sindikati v državnem in zasebnem sektorju so tudi pozvali k vsesplošni stavki, ki bo 4. februarja.

Grška vlada pod vodstvom Aleksisa Ciprasa je pripravila pokojninsko reformo z dokaj bolečimi rezi, a je to pogoj za nadaljnjo mednarodno finančno pomoč. Napovedala je znižanje najvišjih pokojnin s trenutnih 2700 evrov na 2300 evrov in uvedbo nove minimalne zajamčene pokojnine v višini 384 evrov. Obenem želi povečati prispevke za socialno varnost tako s strani delodajalcev kot delavcev.

Grčija mora v skladu z dogovorom z Evropsko komisijo, Evropsko centralno banko in Mednarodnim denarnim skladom privarčevati 1,8 milijarde evrov pri državnih izdatkih za pokojnine.