Svet

Izpoved priče: 'Povsod je tekla kri, po tleh so ležala trupla'

G.G.
14. 11. 2015, 01.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Medtem ko so v Parizu in v Franciji zaradi terorističnih napadov zavladale izredne razmere, so prve priče že sporočile, kaj so doživele med napadom.

Reuters
Belgija še vedno išče organizatorje in osumljence za napade v Parizu, 13. novembra 2015, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi.Tako je potekalo reševanje talcev iz koncertne dvorane Bataclan.

»Bil je masaker«, je dejal 57-letni Marc Coupris, ki je bil v koncertni dvorani med napadom. »Bilo je kot na bojišču, povsod je tekla kri, po tleh so ležala trupla,« je še dodal Marc, ki je stal na robu dvorane.

Kolikor je videl, so bili strelci na balkonu. »Mislil sem, da je to konec, od groze sem stal kot zamrznjen,« se spominja še vedno pretreseni Marc, ki je iz dvorane zbežal, ko so v dvorano vstopili policisti.

Drug moški pa je za francosko televizijo iTELE povedal, da ga je v bližini stadiona rešil mobilni telefon. V trenutku eksplozije je pred glavo dvignil roko, v kateri je držal telefon. Kosi šrapnela so zadeli prileteli v telefon, pred hujšimi poškodbami pa ga je obvarovala tudi usnjena jakna.