Svet

Gejevske orgije in okruten umor pretresajo Vatikan

Črt Kaker
10. 4. 2015, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Škandali ki v zadnjih dneh prihajajo na dan, so dodobra pretresli rimsko kurijo. Frančišek le nemočno gleda, kako delovanje svečenikov uničuje njegovo delo.

Reuters

Vatikan zadnje dni pretresata dva huda škandala, ki po poročanju vatikanskih poročevalcev papežu Frančišku povzročata velike skrbi. V severni Italiji so pristojni iz Cerkve odstranili meniha, ki je obtožen, da je sodeloval pri gejevskih orgijah, partnerje pa iskal na svetovnem spletu. Drugo afero je povzročil župnik iz osrednje Italije, ki je obtožen, da je ubil svojo dolgoletno ljubico.

Internet

Truplo skril v cerkev

Lansko jesen je neznano kam izginila 50-letna Guerina Piscaglija iz Arezza v osrednji Italiji. Že od vsega začetka je preiskovalcem v oči padel lokalni župnik Gratien Alabi, po rodu iz Konga. Slednji je vpletenost v izginotje 50-letnice ves čas zanikal, a pred nekaj dnevi je prišlo do preobrata. Kriminalisti so namreč v njegovi cerkvi našli truplo izginule Guerine, s katero naj bi župnik že več let imel razmerje, plod tega naj bi bil tudi otrok. Preiskovalci so proti župniku že spisali kazensko ovadbo, preiskovalni sodnik pa bo v nekaj dneh odločil, ali bo morilskega župnika poslal v pripor ali pa bo sojenje počakal na prostosti.

Fante novačil prek interneta

Primer gejevske orgije je prišel na dan po tem, ko se je 32-letnik iz Roviga, mesta na severu Italije, obrnil na medije, ker Cerkev ni imela posluha za njegove obtožbe zoper meniha z juga države. Mladi moški namreč trdi, da je pohotnega meniha spoznal v eni od spletnih klepetalnic. Pri tem mu je po mladeničevih trditvah menih priznal, da je imel v preteklosti spolne odnose tako z ostalimi menihi kot tudi s pripadniki švicarske garde, ki so odgovorni za papeževo varnost, in da partnerje za svoje spolne igrice išče na svetovnem spletu. Moški iz Roviga, ki svoje identitete ne želi razkriti, je shranil vso korespondenco z menihom, tako da škofu iz Taranta Filippu Santoru ni preostalo drugega, kot da meniha odstrani iz Cerkve.

Internet

Tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi je ob zadnjih dogodkih, ki so v senco postavili vso dobro delo, ki ga je za vrnitev zaupanja ljudi v Cerkev naredil papež Frančišek, dejal, da so zaradi zadnjih dogodkov globoko užaloščeni.