Namestnica urednika revije Time Radhika Jones je dejala, da skušajo vsako leto sestaviti seznam, ki ni le prikaz najmogočnejših ali najbogatejših ljudi na svetu, ampak seznam ljudi, katerih vpliv dejansko narašča.

Letošnji seznam vključuje številne ženske, ki niso zaslovele le na enem področju, ampak imajo vpliv tudi mimo svojega poklica. Beyonce tako ni le pevka, ampak ustvarjalka glasbe, ki je sprožila svetovno razpravo o feminizmu in ženskih vprašanjih.

Poleg Beyonce in Jusafzajeve so na seznamu med drugim nekdanja državna sekretarka ZDA Hillary Clinton, in sicer že sedmič, novozelandska igralka golfa 17-letna Lydia Ko, predsednica ameriške centralne banke Federal Reserve Janet Yellen, ameriška pevka Miley Cyrus, voditeljica ameriške televizije Fox Megyn Kelly, glavna izvršna direktorica General Motorsa Mary Barra, srbska umetnica Marina Abramović in druge.

Med moškimi so se na seznam uvrstili med drugim papež Frančišek, ameriški predsednik Barack Obama, ruski predsednik Vladimir Putin, nogometaš Cristiano Ronaldo, nekdanji sodelavec ameriške agencije za nacionalno varnost Edward Snowden, ameriški državni sekretar John Kerry ter milijarderja, brata Charles in David Koch, ki porabljata milijone za konservativne politične kandidate v ZDA.

Obrazložitve za uvrstitev na seznam so za uvrščene pisali drugi slavni. Za papeža je spremno besedo napisal Obama, ki ga je pohvalil kot osvežitev za današnje cinične čase.

Za ruskega predsednika Putina je prispevek napisala nekdanja državna sekretarka ZDA Madeleine Albright, ki ni imela usmiljenja zaradi ruske agresije v vzhodni Evropi.

"Leta 2008 sem napisala, da bo Putin nadloga za zvezo Nato in vir delitev v Evropi. Motila sem se. Še hujše je," je med drugim zapisala Albrightova.