Svet

Iskanje pogrešanega malezijskega letala ovira ciklon

STA
22. 4. 2014, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ciklon Jack nad Indijskim oceanom je danes omejil iskanje že od začetka marca pogrešanega malezijskega letala. Polete izvidniških letal, ki preiskujejo območje domnevnega strmoglavljenja letala, so namreč zaenkrat odpovedali. A koordinatorji iskalne operacije so zagotovili, da bo z iskanjem nadaljevalo približno deset ladij.

Nad Indijskim oceanom bi moralo danes pogrešano malezijsko letalo, ki je izginilo 8. marca z 239 ljudmi na krovu, iskati do deset vojaških letal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Načrtovano letalsko iskanje je bilo danes zaradi slabih vremenskih razmer na območju zaradi ciklona Jack odpovedano," so danes sporočili iz avstralskega koordinacijskega centra JACC, a dodali, da bodo ladje z iskanjem nadaljevale.

Območje domnevnega strmoglavljenja v Indijskem oceanu leži približno 1700 kilometrov severozahodno od avstralskega Pertha in je veliko približno toliko kot Slovaška.

Še zdaj ni jasno, zakaj je malezijsko letalo, ki je bilo na poti iz Kuala Lumpurja proti Pekingu, nenadoma izginilo z radarjev in nato domnevno strmoglavilo več tisoč kilometrov južneje.