Svet

'Baby prostitucija' vse bolj pretresa naše sosede: žrtev 15-letnik

N.J.
7. 4. 2014, 21.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Italiji je že nekaj časa v središču pozornosti odkrivanje vedno novih primerov prostitucije mladoletnih oseb. Nazadnje je pretresel primer 15-letnika, ki je moral za rojstni dan zabavati nekega gospoda.

Arhiv Svet24

Tožilstvo v Genovi preiskuje nov primer prostitucije mladoletne osebe. Med preiskovanimi je tudi 17-letno dekle, ki je obtoženo ponujanja mladoletne osebe za spolne usluge v zameno za denar. Kot poročajo italijanski mediji, naj bi dekle svojega 15-letnega fanta 'prodalo' nekemu gospodu za 150 evrov. Zabava s 15-letnikom naj bi bila zanj darilo za rojstni dan. Oblastem je dogodek zaupal 15-letnik sam, Razložil je, da se dekle tudi sicer moškim ponuja v zameno za denar.

Prostitucija mladih fantov vse bolj raširjena

Neki najstnik, ki je sicer zdaj že polnoleten, a v medijih ne želi biti imenovan, je glede 'prodajanja' mladoletnih za spolne usluge povedal: "Zapreš oči in strah mine. In če je še vedno težava - še enkrat zapreš oči in si predstavljaš, da si z žensko." Najstnik se skupaj s približno 20 drugimi osumljenci zagovarja na sodišču zaradi širjenja prostitucije. "Vse se je začelo čisto slučajno," je dejal in razložil, da je spoznal preko sleta dva Romuna, za katera se je izkazalo, da imata že nekaj izkušenj in da sta homoseksualca. Spoznaval ju je z drugimi homoseksualci. Zanje je računal od 30 pa vse do 150 evrov. "Če je imel kateri težave, sem svetoval, naj zapre oči ... Pri mladoletnih je običajno tako, da stranke pričakujejo, da so aktivni, one pa pasivne ..." je še dodal.