Svet

Kdo je dekle iz hiše groze?

N.J.
5. 3. 2014, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Italijanski policisti so po osmih letih ujetništva iz hiše groze, kot so poimenovali stanovanje, v katerem je bila zaprta, rešili 36-letno Chiaro. Zdravniki so zdaj razkrili podrobnosti o dekletu.

leggo.it

36-letna Chiara, ki osem let ni videla svetlobe in tekoče vode, prav tako pa ni niti enkrat v vsem tem času stopila iz hiše, je ob prihodu v bolnišnico tetala le 35 kilogramov. Kot so sporočili zdravniki, bi bila Chiara, če bi jo našli kakšen mesec kasneje, gotovo mrtva. "Ko smo jo sprejeli v bolnišnico, je bila videti, kot bi prišla iz koncentracijskega taborišča," so povedali, "Chiaro je mati hranila samo s sadnimi sokovi, v osmih letih verjetno ni uživala goste hrane, kuhane hrane pa v teh letih zagotovo ni videla." 

Dekle je živelo v kupih smeti in v grozljivem smradu. Mati, ki je ves čas živela le nekaj metrov stran skupaj s svojo sestro, v stanovanje ni spustila nikogar in ga ni čistila, zadnje čase pa menda niti sama ni vstopala vanj - hčerki je le prinesla vrečko iz trgovine, nato pa se obrnila in za seboj zaklenila vrata.

Kot je poudarilo medicinsko osebje, ki 36-letnici zdaj pomaga pri okrevanju, se močno trudijo, da bi ji povrnili moči. "Delamo vse, kar je v naši moči, da bi ji povrnili moč. Upamo, da bo nekoč lahko okrevala," je povedal primarij psihiatričnega oddelka bolnišnice, kjer se zdravi, Massimo Parlato.