Svet

Trčenje vlakov

S.R.
31. 12. 2013, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Severna Dakota je v ponedeljek prišlo do trčenja dveh tovornih vlakov, od katerih je eden prevažal surovo nafto. Ob tem je prišlo do iztirjenja in več eksplozij ter požara, zaradi česar so morali evakuirati del bližnjega manjšega mesta, poročajo tuje tiskovne agencije.

Do nesreče je prišlo v ponedeljek popoldne na severu ZDA, v bližini meje s Kanado. Iztiril je vlak z več kot 100 tovornimi vagoni, poročanje ameriških medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Kako točno je prišlo do nesreče, ni znano. Preiskovalci še ugotavljajo, ali sta vlaka iztirila zaradi trčenja ali pa je trčenje posledica predhodnega iztirjenja enega od vlakov.

Nesreči je sicer sledilo več eksplozij, v zrak pa se dviga nevaren črn dim. Oblasti so se zato odločile evakuirati del manjšega mesta Casselton z okoli 2400 prebivalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poročil o morebitnih ranjenih trenutno ni.

Oblasti so sicer vsem prebivalcem, ki živijo v radiju 16 kilometrov od kraja nesreče, svetovale, naj ostanejo v zaprtih prostorih. Meteorologi namreč opozarjajo na spreminjanje smeri vetra, ki bi lahko ponesel zdravju nevaren dim v različne smeri, še poroča AFP.