Svet

Seks za 150 evrov

M. R.
27. 11. 2013, 15.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Poleg domačih in tujih poslovnežev naj bi prepovedane mesene užitke kupoval tudi pomočnik načelnika zagrebških kriminalistov. Pred dnevi smo poročali o škandalu, ki odmeva na Hrvaškem: Madam Monika, s pravim imenom Mirjana H., je mrežo elitnih prostitutk organizirala prek spletne strani, njena dekleta pa so svoje spolne storitve ponujala v Zagrebu, Splitu in Zadru.

Arhiv Svet24

Po poročanju Slobodne Dalmacije so storitve poleg domačih poslovnežev koristili poslovneži iz Turčije, Rusije in Romunije pa tudi pomočnik načelnika zagrebških kriminalistov Hrvoje P.

Po obtožnici splitskih tožilcev se je Hrvoje P. z Mirjano H. marca dogovoril, da mu bo prodajalka ljubezni z umetniškim imenom Andrea nudila mesene užitke za 1000 kun oz. 150 evrov. Mirjana je Andrei priskrbela kontakt zagrebškega kriminalista, ki se je po telefonu predstavil kot Josip, posel pa sta opravila v nekem zagrebškem hotelu. Andrea je zaslužila 300 kun, preostalo pa je v žep pospravila Mirjana.

Poleg prvoobtožene splitčanke Mirjane (29) sta se pod obtožbo znašla še zagrebčana Aleksandra R. in Zlatko D. ter Nikica J. iz Šibenika. Za Mirjano splitski tožilci zahtevajo štiri leta zapora, za Aleksandro (31) leto in pol, za Zlatka (52) in Nikico (40), ki naj bi prostitutke vozila k strankam, pa eno leto oz. sedem mesecev zapora. Mirjana je v svoj zagovor povedala, da je dekletom stranke zgolj pomagala iskati, da pa od njih ni jemala denarja.