Svet

Britanske sužnje imele "isto ideologijo" kot mučitelja

STA / J. P.
23. 11. 2013, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski preiskovalci razkrivajo nove podrobnosti bizarnega primera suženjstva, v katerem je starejši par več desetletij zadrževal tri ženske. V ozadju primera bi lahko stala sektaška organizacija. Starejši dve žrtvi naj bi namreč v stik z mučiteljema prišli preko "skupne politične ideologije", so danes razkrili preiskovalci.

Preiskovalci sumijo, da bi jih lahko sledi vodile v smeri polverske sekte. "Verjamemo, da sta starejši žrtvi moškega osumljenca srečali v Londonu preko skupne politične ideologije in da so živeli na skupnem naslovu v nekakšni komuni," so sporočili iz londonske policije.

Starejši par, moški in ženska, oba stara 67 let, naj bi tri ženske v hiši v Londonu v suženjstvu zadrževal najmanj 30 let. Sama naj bi v 60. letih prejšnjega stoletja v Veliko Britanijo prišla iz Indije in Tanzanije. Najmlajša žrtev, 30-letna Britanka, je domnevno vse življenje preživela v suženjstvu.


Policija zdaj preiskuje, kako je mogoče, da 30-letnice doslej nikoli niso prestregle socialne službe, saj je njeno rojstvo uradno registrirano, ni pa nobenih zapisov o obiskih socialnih delavcev na domu, kot je to običajno.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki povzema pisanje časnika The Guardian, naj bi bili 57-letna irska državljanka in 30-letnica mati in hči. Oče 30-letnice pa bi lahko bil osumljeni 67-letni mučitelj.

Sužnjelastniški par so v petek proti plačilu varščine izpustili na prostost do novega zaslišanja, ki bo predvidoma januarja. Vse tri pretresene žrtve pa so od osvoboditve 25. oktobra v oskrbi strokovnjakov.