Svet

Najdena po 19 letih

J. P.
23. 11. 2013, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriško deklico, ki jo je kot dojenčico ugrabila njena mama, so skoraj dve desetletji pozneje odkrili živo in zdravo v Avstraliji.

Ime Savanne Harris Todd že devetnajst let zaseda mesto na seznamu pogrešanih oseb. Iz Južne Karoline je izginila leta 1994, ko je bila stara le enajst mesecev. Njena mati, Dorothy Lee Barnett, je bila glavna osumljenka – sploh zaradi dejstva, da je skrbništvo nad hčerko izgubila v sodni bitki z njenim očetom Benjaminom Harris Toddom. Sodišče je namreč zaključilo, da Barnettova trpi za bipolarno motnjo. Mati in hči sta izginile 23. aprila 1994.

 

 

Sedaj je triinpetdesetletno Barnettovo v Avstraliji aretirala zvezna policija. Z dvajsetletno Savanno sta v tem času zamenjali več lažnih imen. Savanna naj bi v Avstraliji študirala zdravstveno nego, medtem ko je Barnettova hodila v službo in celo uspela dobiti hipoteko na hišo. Obtožena je bila med drugim starševske ugrabitve, zato jo bodo avstralske oblasti izročile ZDA. V primeru, da bo spoznana za krivo v vseh točkah obtožnice, jo lahko doleti trinajstletna zaporna kazen.