Svet

3000 evrov za seks z Berlusconijem!

STA
21. 11. 2013, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je imel spolne odnose s prostitutko Karimo El Mahrugh, bolj znano kot Ruby, čeprav je vedel, da je mladoletna, v obrazložitvi razsodbe v primeru Ruby piše milansko sodišče. Ruby naj bi za vsako intimno srečanje z medijskim mogotcem prejela okoli 3000 evrov.

Milansko sodišče je danes objavilo utemeljitev sodbe v primeru, v katerem je bil Berlusconi junija spoznan za krivega zlorabe položaja in spolnih odnosov z mladoletnico. Na prvi stopnji je bil obsojen na sedem let zapora in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij.

Nakazal pa ji je okoli 57.000 evrov

"Berlusconi je bil režiser razuzdanih nastopov mladih deklet, znanih kot bunga bunga," so v utemeljitvi razsodbe zapisali sodniki. Berlusconi je Ruby za seks plačeval okoli 3000 evrov, ob tem pa ji je še nakazal okoli 57.000 evrov. Darilo je milijarder opravičeval z besedami, da je mladenka želela odpreti lepotni salon.

Po mnenju sodnikov je bilo dokazano tudi, da je Berlusconi zlorabil položaj, ko je skušal Ruby leta 2010 s klicem v Milano obvarovati pred postopki zaradi kraje. Nekdanji italijanski premier je na sodišču trdil, da je verjel, da gre za sorodnico takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka in da se je želel izogniti mednarodnemu škandalu.

Sodišče Berlusconiju tudi očita, da je na sojenju lagal, prav tako naj bi v laganje prisilil nekaj prič, med drugim številne mlade udeleženke njegovih zabav. Tudi sami Ruby je plačal, da je pred sodiščem lagala.