Svet

Kaj je naplavilo na obalo?

S.R.
21. 11. 2013, 14.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na obalo Vietnama je nedavno naplavilo zares čudno bitje, zato so mnogi seveda takoj pomislili, da gre za nekaj izven zemeljskega. A najverjetneje gre za ostanke kita.

Na spletu se je nedavno pojavil tudi video, v katerem ostanke ogromne živali nalagajo na tovornjak. Mnogi so ob ogledu pripomnili, da bitje spominja na pošasti iz znanstveno fantastičnega filma Tremors iz leta 1990 (v glavni vlogi je igral Kevin Bacon). A strokovnjaki pravijo, da gre najverjetneje za ostanke kita.

A kakšnega kita pravzaprav? Loren Coleman, direktor Mednarodnega kripto zoološkega muzeja v Portlandu po slikah sklepa, da bi šlo lahko z ostanke brazdastega kita. Po njegovem mnenju je žival 'pošast' le za vaščane in medije, medtem ko zoologi in morski biologi vidijo običajnega kita. Gary Griggs iz morskega laboratorija Long je sicer izjavil, da se mu zdijo ostanki živali bolj podobni sinjemu kitu, največji živali na Zemlji.

Nekaj nejasnosti je tudi pri izvoru videa oziroma fotografij. Nekateri poročajo, da prihajajo iz kitajske agencije, ki trdi, da je bil posnetek narejen v Vietnamu, nek drug vri pa trdi, da je nastal v Kambodži.