Svet

Služba za vse ljubitelje stranišč

S.R.
19. 11. 2013, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Morda bo to mogoče tudi kdaj v Sloveniji, v tujini pa je že. In verjeli ali ne, to delo je zelo dobro plačano. Na dan je namreč mogoče zaslužiti tudi 74 evrov. Precej dobro za nekoga, ki nima službe.

Shutterstock

Na spletni strani Craigslist se je namreč pojavil oglas za ocenjevalca javnih stranišč za spletno stran toiletfinder.com. Programer Michael Li, ki stoji za omenjeno spletno stranjo bo tistemu, ki bo pisal prispevke za stran, namenjeno ''umetnosti in znanosti iskanja javno dostopnih krajev za opravljanje potrebe'' plačal vsaj 100 dolarjev oziroma 74 evrov.

Vso vsebino na spletni strani zaenkrat prispevajo uporabniki, tako da ocene niso ravno najbolj objektivne, zato bi Li raje videl, da stranišča v New Yorku ocenjuje profesionalec. Zato v oglasu piše, da je zahtevana najmanj univerzitetna izobrazba.

Interesentov je toliko, da bo moral Li vse skupaj spremenit v tekmovanje. Tisti, ki bodo želeli službo bodo tako morali poiskati WC, ki še ni bil opisan in je na voljo javnosti in spisati kar se da humoren opis. Je pa pomembno, da imajo s tem WC-jem tudi pomembne izkušnje. Cilj je, da se pisci malce zabavajo, hkrati pa so v pomoč drugim ljudem.

Li bo vsem tistim, ki ga bodo nasmejali plačal 20 dolarjev, po tednu dni pa bo izbral najboljše kritika, ki bo tudi uradno postal ocenjevalec stranišč. Srečnež, ki bo dobil delo bo tako na dobri poti, da v roku šestih mesecev zasluži med 200 in 500 dolarji na dan. K temu pa bo Li dodal še delež zaslužka od oglasov. Ni kaj,bolj za službo bi srdit.