Svet

Zaporniški masažni salon

Simon Rosc
18. 11. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pojavil se je posnetek, ki prikazuje masaže stopal med zapornikom in paznikom, poznejša preiskava pa je postregla še z drugimi pikantnimi podrobnostmi.

Mediji so objavili posnetek, na katerem zapornik pazniku v zaporu masira noge. Posnetek je nastal v zaporu Hagatha v mestu Guam na ameriškem območju v Tihem oceanu. Posnetek nazorno prikazuje, kako paznik ležerno sedi na stolu in drži noge v naročju zapornika.

Paznika so takoj suspendirali.

Novinarji, ki so prišli do posnetka, so ga pokazali tudi ravnatelju zapora Joseju San Agustinu, ki je na videno reagiral takole: »Vidim zapornika poleg čuvaja. Drži plastično vrečko … O, zdaj vidim. To ni sprejemljivo. Če mene vprašate, je to suženjstvo. Zapornik dela nekaj nelegalnega. To ni dobro.« V zaporu so zoper paznika takoj uvedli preiskavo. Asistent ravnatelja Jeff Limo je pozneje povedal, da so paznika suspendirali, saj je fizični kontakt med paznikom in zapornikom prepovedan. Raziskujejo pa še, kdo od zapornikov ima v zaporu telefon. To pa ni edina afera, ki je zamajala temelje zapora. Raziskava je pokazala, da je bila večina paznikov pod vplivom drog.