Svet

Šolar ubil učitelja in ranil dva dijaka

STA / S.R.
22. 10. 2013, 07.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška policija še vedno ni sporočila motiva za ponedeljkov strelski napad na srednji šoli v mestu Sparks v ameriški zvezni državi Nevadi. Napadalec je bil šolar, ki je ubil 45-letnega učitelja matematike in ranil dva 12-letna dijaka.

Yahoo
Napadalec je bil šola, ubil pa je učitelja matematike.

Imena napadalca, ki se je sam ustrelil in ubil, še niso objavili, prav tako tudi ne imen dveh ranjencev, ki sta izven smrtne nevarnosti. Ubit pa je bil vojaški veteran Michael Landsberry, ki je skušal strelca ustaviti.

Učitelj matematike je bil po izpovedih prič izjemno priljubljen med šolarji srednje šole, ki so jo po zločinu obkolili policisti in izpraznili. Zločinec je streljal pred okoli 30 pričami na šoli, ki jo obiskuje okoli 700 dijakov. Za namestnika policijskega poveljnika mesta Reno Toma Robinsona je ustreljeni učitelj heroj.

Do zločina je prišlo malce manj kot leto dni po pokolu na osnovni šoli Sandy Hook v Connecticutu, kjer je bilo 26 mrtvih. Razprava o razširjenosti orožja po pokolu v Connecticutu je že skoraj pozabljena, zveznemu kongresu pa ni uspelo sprejeti nobenega zakona, ki bi morda pomagal preprečiti bodoče podobne tragedije.

Kot je to že skoraj tradicija, spet dežujejo sožalne izjave politikov, župan Sparksa Geno Martin pa je z izjavo, da je šlo za osamljen incident, nakazal, da sprememb tudi tokrat ne bo.