Svet

Več mrtvih v streljanju v hiši v Miamiju

STA / A.M.
27. 7. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški je v petek v hiši z najemniškimi stanovanji v bližini Miamija ubil šest ljudi, nato pa ga je ustrelila policija. Po poročanju časnika Miami Herald je prelivanje krvi najverjetneje zanetil spor glede enega od stanovanj. Med ubitimi sta tudi upravitelj stavbe in njegova soproga.

Reuters

Policija je bila v petek zvečer po lokalnem času obveščena o streljanju v hiši z 90 družinami v kraju Hialeah. Policija se je s strelcem, ki se je z dvema talcema zaprl v stanovanje v četrtem nadstropju, neuspešno pogajala, po osmih urah pa so v stanovanje vdrle specialne enote in ga ustrelile. Oba talca sta prišla na prostost nepoškodovana.

Po akciji specialnih enot so policisti našli trupla treh moških in treh žensk. Vseh šest je bilo ustreljenih. Po poročanju televizije CNN vse smrtne žrtve niso bile v omenjeni stavbi, ampak je bila ena oseba ustreljena v stavbi na nasprotni strani ulice. Domnevajo, da ga je zadel izstrelek, ko je napadalec streljal okoli sebe.

Hčerka upraviteljev stavbe je za Miami Herald povedala, da so se njeni starši želeli pogovoriti z najemnikom enega od stanovanj.