Svet

Ostala je brez treh udov

Simon Rosc
24. 7. 2013, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Christine Caron (49), mati samohranilka, je doživela precej pretresljivo zgodbo. Ostala je brez treh udov po tem, ko jo je ugriznil njen kužek.

Okužila se je z bakterijo v pasji slini.

Nesrečno Christine je kuža pasme shih-tzu čisto rahlo ugriznil, rano si je na hitro oskrbela, nato pa je pustila enemu od drugih treh psov, da ji je rano polizal. Samo tri dni pozneje je Christine padla v septični šok, ker se je rana močno vnela zaradi bakterije, ki je zelo pogosto prisotna v pasji slini. Zdravniki bolnišnice v ameriškem mestu Ottawa so jo morali, da so jo lahko rešili, za kar šest tednov uspavati v umetno komo. Septičen šok je povzročil, da v ude ni pritekalo dovolj krvi, zaradi česar so jih morali amputirati. 49-letnica je povedala: »Ko sem se zbudila, so bile moje noge popolnoma črne, roka pa, kot da bi bila okleščena ali mumificirana.«

Da je zgodba dobila še bolj žalosten prizvok, Christine ni imela zdravstvenega zavarovanja, zaradi česar je družina ustanovila spletno stran, na kateri so zbirali sredstva za nakup protez za amputirane ude. Družina je do sedaj zbrala že 13 tisoč dolarjev, a potrebujejo še 100 tisoč dolarjev, da poplačajo vse bolnišnične račune.

Nesrečnica še vedno čaka na operacijo desne roke, ki je ne more premikati, a bi jo s to operacijo lahko zopet normalno uporabljala. Da si bo popolnoma opomogla, pa bo verjetno v rehabilitacijskem centru preživela še vsaj šest mesecev.

Mati štirih otrok je kljub izgubi treh udov pokazala veliko psihično moč in voljo do življenja. Kot pravi, hoče živeti za svoje štiri otroke in se bo še naprej borila, ker jo otroci potrebujejo. Hkrati je vse opozorila, da če se po ugrizu psa ne počutijo najbolje, naj takoj obiščejo zdravnika. Bakterija, ki je njej povzročila hudo trpljenje, je v pasji slini zelo pogosta, a pri zdravih odraslih ne povzroči resnejših težav.

Ni imela urejenega zdravstvenega zavarovanja.
Vneta rana
Pes, ki je ugriznil Christine.