Svet

Rojstvo bo globalna senzacija

STA / S.R.
6. 7. 2013, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Londonsko bolnišnico v kateri namerava soproga britanskega prestolonaslednika Williama Catherine roditi njunega prvega otroka, že več dni oblegajo predstavniki medijev s celega sveta.

Reuters
Bolnišnico St. Mary's že oblegajo fotografi.

Porod naj bi bil predviden v sredini julija, kraljeva družina pa je do konca meseca rezervirala parkirišče neposredno pred vhodom v zasebno krilo bolnišnice St. Mary's.

Čeprav Kate morda še tedne ne bo rodila, novinarji že taborijo pred bolnišnico, v kateri sta bila rodila tudi bodoči očka William in njegov brat, princ Harry.

Snemalec ameriške mreže NBC je za AFP dejal, da je njegova ekipa v Londonu že od prejšnjega ponedeljka, bolnišnico pa stalno nadzorujejo zadnjih nekaj dni.

Največje mreže si niso izborile le ene, pač pa kar po petnajst lokacij pred vhodom v bolnišnico. "Ne moreš imeti le fotografije z enega kota ... meti je treba posnetke z več kotov."

Najboljša mesta - tik pred vhodom v bolnišnico so rezervirana za največje britanske medije: BBC, ITN in Sky News.

Po pričakovanjih bo rojstvo naslednjega prestolonaslednika globalna senzacija, saj sta bodoča starša izredno priljubljena po vsem svetu. Samo njuno poroko leta 2011 naj bi po ocenah spremljali kar dve milijardi ljudi.