Svet

Novorojenko živo zakopali

S.R.
7. 7. 2013, 08.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V gozdu v Indiji so v gozdu našli zakopano novorojeno deklico, ki je zaradi hudih poškodb kasneje tudi umrla.

Shyam Mewade
Deklica je bila stara komaj en dan.

Deklica je bila stara le en dan, ko so jo, zavito v krpo našli napol zakopano. Grozljiv zločin se je pripetil v gozdu Mandleshwar, na obrobju mesta Indore v osrednji državi Madhya Pradesh. Najditelji so jo takoj odnesli v bolnišnico, saj je hudo krvavela iz nosu in ust. Žal je že naslednji dan umrla zaradi prehudih poškodb.

Policija sumi, da gre za še en kontroverzni detomor deklic, ki je v zadnjem času v Indiji vse preveč pogost. Policist B Yadav s policijske postaje v Indoru je povedal, da je deklico njena družina najverjetneje zapustila in jo preprosto pustila umreti. Sedaj preverjajo nedavna rojstva otrok v bližnjih bolnišnicah, a zaenkrat storilcem še niso na sledi.

Deklico sta 29. junija našla Radheshyam Kevat in Jagdish Mangilal, ki sta ravno delala v gozdu in sta zaslišala otroški jok. 32-letni Jagdish Mangilal, ki sadi drevesa v tistem okolišu, je povedal, da sta sprva mislila, da gre za kakšno žival, a ju je jok hitro spomnil na otroka, zato sta se odpravila preiskovat.

Ko sta jo našla, se je deklica še premikala. Hitro sta jo odpeljala v bolnišnico in obvestila policijo. Najditelja sta še povedala, da je pravzaprav neverjetno, da je deklica v gozdu preživela, saj je na tem območju precej divjih živali.

Uničenje ženskih zarodkov in novorojenih deklic je v Indiji sicer zelo razširjeno, saj družine želijo moške potomce. To že povzroča težave, saj najnovejše štetje prebivalstva kaže, da na vsakih 750 žensk pride kar 1000 moških. Poročilo UNICEF-a iz leta 2006 tako razkriva, da je v letih 1986 do 2006 pred rojstvom ali takoj po rojstvu umrlo 10 milijonov novorojenk oziroma zarodkov. Medicinska revija Lancet pa je lani poročala, da zaradi selektivnih splavov na leto uničijo okoli 500.000 ženskih zarodkov.

Shyam Mewade
Zdravniki skrbijo za novorojenko.
Shyam Mewade
Policisti si ogledujejo kraj, kjer so našli nesrečno deklico.
Shyam Mewade
Deklico so takoj odnesli v bolnišnico, a so bile poškodbe prehude.