Svet

Med mašo vstala iz invalidskega vozička

T. P.
5. 7. 2013, 07.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Med večerno mašo in molitvijo za ozdravitev v bjelovarski cerkvi, ki ju je vodil znameniti pater Zvjezdan Linić, so številni verniki osuplo spremljali čudežno ozdravitev.

Shutterstock
Čudež na Hrvaškem

Neka ženska z multiplo sklerozo je namreč po treh letih vstala z invalidskega vozička, shodila in celo zaplesala.

Shutterstock
Karizmatični pater Zvjezdan Linić

»Vedno sem govorila, da bom premagala bolezen. Z vero mi je res uspelo!« pravi Elizabeta, mati treh otrok, ki je v cerkev prišla na invalidskem vozičku, v spremstvu mame Slavice Galić. 

Elizabeta Has Đurašin (37 let), ki je hudo zbolela leta 2010, je svojo neverjetno izkušnjo ozdravitve opisala takole:

 

»Od januarja letos se je moje stanje zelo poslabšalo. Vedno bolj pogosteje se mi je dogajalo, da nisem mogla narediti niti pet korakov brez pomoči, povsod sem šla z invalidskim vozičkom. K patru Zvjezdanu sem šla z veliko vero, žarom in iskreno željo po ozdravitvi. Zdelo se mi je, kot da se del njegove pridige tiče mene, kot da govori o mojem življenju. K maši sem prišla s telesom, ki ga nisem mogla več nadzorovati. Goreče sem molila in zrla v razpelo. Ko je na prižnico prišel pater Zvjezdan in začel mašo, se je z mano nekaj zgodilo. Sklenila sem roke, nato pa jih nisem mogla več dati narazen. Pater Zvjezdan je med molitvijo za ozdravitev našteval različne bolezni in nenadoma sem začutila, kot da nekdo premika mojo glavo levo, desno, gor in dol. Ob omembi multiple skleroze mi je neka nežna sila premaknila levo nogo ter jo spustila na tla. Moja mama me je vsa solzna vprašala, ali želim, da mi dvigne nogo, jaz pa nisem mogla spregovoriti. Bila sem z Jezusom in pod vplivom patrovih besed.«

Le nekaj mesecev pred Elizabetino ozdravitvijo se je podoben primer zgodil med mašo patra Linića v kraju blizu Samobora, kjer je neka ženska prav tako vstala z invalidskega vozička.

 

Končno spet lahko hodim

Po tistem je Elizabeta začutila, da se v njeno telo vrača zdravje. »Sedaj hodim normalno kot vsaka druga ženska. Končno spet normalno govorim, glava se mi ne trese, telo je mirno in pod mojim nadzorom. Kolikokrat sem v molitvah prosila Boga, naj mi pomaga, iskala sem odgovore. Ozdravitev je v meni sprožila toliko čustev, toliko nedoživetega, da me kar razganja. Ponovno želim biti žena svojemu možu, mama svojim otrokom, babica vnukom, želim voziti kolo.«