Svet

Grozljivo! 17-letnici s padalom trčili v blok

S.R.
7. 7. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Alexis Fairchild in Sidney Good se borita za življenje. 1. julija sta se na Floridi odločili za malce zabave in se lotili t.i. parasailinga – letenja s padalom, ki ga vleče čoln.

YouTube, Giveforward.com
Najstnici je močan veter odnesel v stolpnico po tem, ko se je pretrgala vrv.

A vreme ni bilo primerno za tovrstno početje in močan veter je botroval hudi nesreči. Vrv, ki padalo povezuje s čolnom se je odtrgala in 17-letnici je odneslo v zid 13-nadstropnega stanovanjskega bloka, po trku v zid pa sta padli na avtomobil. Nesrečo sta kot po čudežu preživeli, a obe ostajata v kritičnem stanju.

YouTube uporabnik Chase Ponder, ki je video posnel je spodaj pripisal, da je bilo več kot očitno, da se približuje nevihta, ter da najstnici sploh ne bi smeli v zrak. A očitno je bilo hiter zaslužek za organizatorje parasailinga bolj pomemben kot varnost.

Alexis in Sidney se tako borita za življenje, prijatelj ene izmed deklet pa je ustanovil tudi spletno stran, na kateri sprejema donacije za stroške zdravljenja, ki, kot vemo v ZDA ni poceni. Vse to seveda počne z namenom, da bi dekleti čimprej okrevali in se vrnili k družinama. 

YouTube, Giveforward.com
Alexis in Sidney se borita za življenje.