Svet

Silil ga je delati 14 ur na dan

U.K.
2. 7. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Iz Velike Britanije prihaja prav neverjetna zgodba. Moškega so ugrabili in ga prisilili, da je delal na konjski farmi.

Darrell je bil 13 let suženj.

Darrell Simester se je, ko je bil star 30 let, prijavil za službo na kmetiji v Južnem Walesu in od takrat je za njim izginila vsaka sled. Starši so ga trinajst let iskali, nato pa dobili namig od neke ženske, da ga je videla na kmetiji. Lastnik kmetije ga je zaprl v hlev, v katerem je moral spati, in ga silil delati po 14 ur na dan, ne da bi mu za to plačal. Grozil mu je s smrtjo, če bo poskušal pobegniti, in Darrell si ni upal zbežati.

Ko so ga končno našli, je imel kilo, veliko kot nogometna žoga, manjkali so mu zobje, okužbe na nogah, poškodovano hrbtenico in bil je hudo podhranjen. V trinajstih letih ni smel nikoli obiskati zdravnika, zdaj pa so po pregledu dejali, da je bil Darrell v življenjski nevarnosti. In kot kaže, to ni osamljen primer, saj naj bi kmetje iskali osamljene ljudi, jim obljubljali dobre plače, nato pa jih zasužnjili in jih zgarali do smrti. Lastnik je nad njim zganjal takšen teror, da nesrečni Darrell ni upal niti pomisliti na beg.

Dejal je, da je na kmetiji delalo več sužnjev, da so nekaj časa delali na kmetiji, nato pa so jih odpeljali drugam. V večini primerov je šlo za brezdomce in imigrante. Čeprav Darrella mučitelj ni zaklepal, si tridesetletnik ni upal pobegniti. Kmetovalec je imel tolikšno psihološko moč nad njim, da je uspel uničiti vsako misel na upor ali beg. Spati je moral v lopi med podganami, obleke pa si je pral v koritu, iz katerega so pili konji. Policisti primer še preiskujejo.

Niti pomisliti si ni upal na beg.