Svet

Jackson je seksal z njim, ko je imel le sedem let

M.V.
1. 7. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Plesalec in koreograf Wade Robson je javno spregovoril o strašljivih nočeh, ki jih je kot otrok preživljal s kraljem popa Michaelom Jacksonom. Slednji naj bi ga spolno prvič zlorabil, ko je imel sedem let, ta nočna mora pa naj bi se vlekla kar sedem let.

Flickr

Avstralski koreograf Wade Robson je imel že kot sedemletni deček velike načrte v svetu plesa, kralja popa pa je spoznal že kot petletni deček, ko je Jackson v okviru svoje turneje nastopil  v njegovem rodnem mestu. Dve leti pozneje je s plesno skupino odletel na nastop v Los Angeles, kjer je v studiu ponovno srečal pevca. »Takrat je Michael mene in vso mojo družino povabil, naj preživimo konec tedna v Neverlandu. Starši so po dveh dnevih zapustili ranč, s sestro Chantal pa sva ostala pri njem. Prvo noč smo si vsi trije delili posteljo, drugo noč pa sva ostala le jaz in Michael. Takrat se je zgodilo,« se spominja Wade.

Strašil ga je z uničenjem kariere

Pevec naj bi takrat sedemletnega Robsona spolno zlorabljal vsak večer, k molku pa ga je prepričal s stavki, da morata molčati, saj ljudje ne bi razumeli njune ljubezni. »Strašil me je, da bosta, če bodo ljudje izvedeli za to, kar se dogaja v spalnici, najini karieri za vedno uničeni,« trdi Wade. Z Jacksonom sta ostala v stikih prek telefona in faksa, v naslednjih sedmih letih pa ga je plesalec obiskal večkrat letno, vedno bival v Neverlandu in prav vsako noč naj bi ga Michael zlorabljal. Vse skupaj se je končalo, ko je Robson dopolnil 14 let in je začel kazati znake pubertete. Takrat Jacksona ni več zanimal.

Verjel je, da je enako kriv

Obtožbam zdaj veliko ljudi ne verjame, saj je koreograf na sojenju Jacksonu leta 2005 vse obtožbe o spolnih zlorabah zanikal, a danes pravi, da ga je pevec zmanipuliral in ohromil. »Nisem imel občutka, da me je prisilil. Verjel sem, da sem bil enako kriv kot on. Šele maja lani, po številnih živčnih zlomih, depresiji in nespečnosti, sem spoznal, da je Jackson manipuliral z mamo in me res zlorabil,« pravi Robson.

Flickr
Spoznal ga je pri petih letih, ko je Jacksonu takoj padel v oči.

Flickr
Pri sedmih letih naj bi ga kralj popa prvič spolno zlorabil.