Svet

Groza na letalu

sta/rs
18. 6. 2013, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po približno devetih urah poleta iz Hongkonga proti Newarku, je potnik na letalu družbe United Airlines vstal in začel kričati o Edwardu Snowdnu, ki se je po objavi zaupnih podatkov zatekel v Hongkong.

Thinkstock

Potnik, ki je hodil po letalu in ponavljal svoje ime (Daniel Morgan Perry), ni grozil z nasiljem, ampak je sopotnikom najedal živce s kričanjem, zato so ga naskočili in s pomočjo letalskega osebja vklenili do konca poleta, ki je potem minil v miru.
Perry, če je to njegovo pravo imen, je glede na izjave prič kričal, da so vsi zaposleni pri Cia in NSA v smrtni nevarnosti, da so vsi na letalu zastrupljeni, da so ga obmetavali s pikadom in da ima informacije o Snowdnu, ki je časopisom posredoval informacije o tajnih programih nadzora ameriške vlade.
Razlagal je tudi, da je uslužbenec ameriškega veleposlaništva v Abu Dabiju, kjer ga je aretirala Cia in mu streže po življenju. Vse to je razlagal zelo glasno in ko je segel v žep, je bilo nekaterim potnikom kravala dovolj in so ga pomirili. Po pristanku v Newarku so letalo obkrožili policijski avtomobili in policisti so takrat že povsem mirnega razgrajača pospremili za zapahe.