Svet

Aretirali župana zaradi korupcije

sta/rs
17. 6. 2013, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Župana drugega največjega kanadskega mesta Montreal, Michaela Applebauma, je danes aretirala policija zaradi obtožb o prevarah in korupciji, povezanih z mafijskim izsiljevanjem.

Reuters

Župana Montreala so aretirali na njegovem domu, soočiti pa se mora s 14 različnimi obtožbami - od prevar, tajnega dogovarjanja do zlorabe zaupanja in korupcija. Obdolžen je tudi prejemanja nezakonitih provizij. Policija je razkrila, da so bile posamezne transakcije vredne po več sto tisoč ameriških dolarjev.

"Bile so podkupnine, ki so vplivale na odločitev in odobritev dovoljenj," je dejal eden od preiskovalcev županovih domnevnih zločinov. Provizije naj bi pridobil iz dveh nepremičninskih poslov v mestni četrti, ki jo je v času od leta 2006 do leta 2011 zastopal v mestnem svetu.
Aretacija Applebauma je prišla v času ostrejšega preganjanja korupcije v mestu v zadnjem letu, ki je s položaja odneslo prejšnjega župana Geralda Tremblaya, poleg tega pa tudi župana bližnjega mesta Laval zaradi prevar in povezanosti s kriminalom.