Svet

Kraljevo družino pretresel škandal

sta/rs
17. 6. 2013, 20.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Belgijsko kraljevo družino je pretresel škandal. Delphine Boel trdi, da je hči belgijskega kralja Alberta II. in zdaj s tožbo zahteva test očetovstva.

Reuters

Od 79-letnega monarha in njegovih otrok skuša preko bruseljskega sodišča izsiliti genski material, da bi lahko dokazala, da je kraljeva hči.
Kraljeva palača je sicer potrdila poziv na sodišče, razkrila pa ni nobenih podrobnosti. Albert II. ne priznava, da bi bila Boelova, leta 1968 rojena umetnica, njegova hči, je pa spodbudil sume, ko je javno priznal, da njegov zakon s kraljico Paolo ni bil vedno srečen. Kralj sicer velja za uživača.
Albert II. in njegova otroka, princ Philippe in princesa Astrid, naj bi se pred sodiščem pojavila 25. junija, a poznavalci dvomijo, da bi lahko kralja prisilili k sprejemu odgovornosti.
Kralj naj bi sicer v zadnjem času izgubljal voljo za vladanje, še navaja dpa. Razlog naj bi bili spori in prerekanja Valonije in Flandrije. Ravno kraljevi dvor pa veja za pomembno vezivo v ranljivi državi, ki ji vse bolj grozi razpad.