Svet

Papež blagoslovil Harleyje

STA / S.R.
16. 6. 2013, 16.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Več sto ljubiteljev motorjev Harley Davidson z vsega sveta se je danes zbralo na Trgu svetega Petra v Vatikanu, kjer je motorje in njihove voznike blagoslovil papež Frančišek.

Reuters
Papež med ljubitelji motorjev Harley Davidson.

Motoriste so navdušeno pozdravile tudi množice drugih vernikov, ki so se na trgu zbrale ob molitvi angelus, poročajo tuje tiskovne agencije. Papež Frančišek je že v sredo sprejel predstavnike motoristov, ki so mu izročili dva motorja Harley Davidson in motoristično jakno. Danes pa jih je v nagovoru znova posebej pozdravil. Ko se je med več deset tisoč romarji popeljal v svojem papamobilu, pa jih je tudi blagoslovil.

Kakih 35.000 motoristov se je v Italiji zbralo v okviru 110. obletnice podjetja Harley Davidson. V Rimu in njegovi okolici so uživali v več rock koncertih, prav tako so izvedli motoristično parado.

Praznovanje je sicer zasenčila sobotna prometna nesreča, v katero je bilo vpletenih šest motorjev in dva avtomobila. Osem motoristov je bilo ranjenih, od tega en huje.

V današnji maši je papež Frančišek sicer navzoče pozval, naj se odločijo za življenje in ne za smrt, za svobodo in ne za suženjstvo številnim idolom sodobnega časa, kot so dobiček, moč in užitek.

Udeležence vrha skupine G8, ki se bo začelo v ponedeljek, pa je pozval, naj si prizadevajo za takojšnjo prekinitev ognja v Siriji.