Svet

So legendarno igralko zadušili z blazino?

M.V.
15. 6. 2013, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

51 let po smrti legendarne filmske igralke Marilyn Monroe so na dan prišle nove podrobnosti o njeni smrti. Če je verjeti zadnjim dokazom, naj bi bila zvezdnica umorjena, življenje pa naj bi ji vzel nihče drug kot Bobby Kennedy!

Profimedia
Igralka se je na koncu bala za življenje.

Detektiv Fred Otash je leta 1962 delal kot novinar in detektiv in prav on naj bi priskrbel dokaze, iz katerih je danes, 51 let po smrti Marilyn Monroe, razvidno, da je bila zvezdnica res umorjena. To dokazujejo dokumenti, ki jih je njegova hči Colleen dostavila reviji The Hollywood reporter. Gre za zvočne posnetke prepira med Marilyn, Bobbyjem Kennedyjem in Petrom Lawfordom. Igralka se je omenjenima moškima namreč potožila, da ima dovolj, da si jo podajajo kot kos mesa. Z Bobbyjem sta se prepirala tudi o njunem razmerju in obljubah.

Ja, slišal sem, kako je Jack Kennedy spal z Marilyn.

»Marilyn je kričala, poskušala sta jo pomiriti, ko jima ni uspelo, pa jo je Bobby utišal z vzglavnikom. Ko mu je uspelo, je pobegnil,« je povedala ameriškim medijem hči pokojnega novinarja o vsebini posnetkov.

Ni se želel spuščati v njuno razmerje

Otash je za smrt Monroejeve izvedel šele naslednji dan, ko ga je Lawford prosil, da izstanovanja odstrani vse morebitne obremenilne dokaze. »Molčal bi vse življenje, a sta imela FBI in CIA dokumente, v katerih so raziskovalci govorili o delu, ki so ga opravljali v mojem imenu. Ja, prisluškovali smo Lawfordu. Ja, slišal sem, kako je Jack Kennedy spal z Marilyn.

Profimedia
Marilyn z bratoma Kennedy, ki sta bila oba njena ljubimca.

Ne želim pa se spuščati v njuno razmerje. Imela sta ga in pika,« je tik pred smrtjo leta 1992 vintervjuju za Vanity Fair povedal detektiv, ki je igral vlogo dvojnega agenta. Prisluškoval je namreč za in proti Marilyn, ki ga je prosila, naj prisluškovalno napravo vstavi v njeno ročno uro, saj se je na koncu bala bratov Kennedy.

Končno čas za resnico

Kot kaže, za smrt ikone torej ni bil kriv prekomeren odmerek tablet, Otash pa je vse do smrti skrival, kaj se je dogajalo tistega usodnega večera. »Slišal sem, kako je Marilyn umrla,« je zapisano v njegovih dokumentih, ki bodo po vsem tem času morda le odkrili pravo resnico o smrti legendarne umetnice.

Profimedia