Skupno bo sicer odlikovanja ob kraljičinem rojstnem dnevu prejelo 1180 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Adele je z odločitvijo, objavljeno v petek zvečer, postala članica Reda britanskega imperija. Odlikovanje bo lahko postavila v svojo vitrino, v kateri se že nahaja več grammyjev in oskar, ki ga je prejela za naslovno pesem najnovejšega filma o Jamesu Bondu Skyfall.

Atkinson, sicer znan tudi po svoji vlogi v priljubljenih filmih Mr. Bean oz. gospod Fižolček, je postal poveljnik reda. Ob tem je poudaril, da je "resnično presenečen" ter da je odlikovanje zanj "velika čast". Odlikovanje je prejel zaradi svojih zaslug na področju igre in dobrodelnosti.

Robinson pa si je z delom v javnosti in politiki prislužil viteški naziv. "Prisegam, da bom od tega dne naprej pobil vse uporniške zmaje in rešil vse gospodične v težavah, ki bodo prosile za mojo pomoč," se je 66-letnik pošalil ob tem.

Igralca sta bila odlikovana na predvečer 30. obletnice predvajanja prve epizode serije Černi gad.

Med nagrajenimi sicer prevladujejo ženske, 72 odstotkov prejemnikov pa si je odlikovanje zaslužilo z aktivnim delovanjem na področju humanitarnega ali prostovoljnega dela v svojih skupnostih, poroča britanski BBC.