Med drugim tako proizvajalci pri oglaševanju otroškega mleka ne smejo več uporabljati fotografij dojenčkov ali drugih fotografij. Po novem bodo prepovedana tudi besedila, ki bi spodbujala uporabo otroškega mleka, ker bi to utegnilo spodbujati matere, da prenehajo z dojenjem. Kot je razvidno iz nove zakonodaje, je dovoljena le grafična predstavitev, ki je namenjena lažjemu prepoznavanju formul in prikazu priprave.

Po glasovanju v Evropskem parlamentu je belgijska poročevalka Frederique Ries opozorila, da dojenčki, majhni otroci in bolni ljudje niso običajni potrošniki in da je dolžnost zakonodajalcev, da določijo strožja pravila glede živil, ki so namenjena le prej naštetim skupinam.

Nova zakonodaja bo tudi jasno določila razlike med običajno hrano in hrano za posebne skupine. Ob tem bo tudi poenostavila in pojasnila pravila glede označevanja in sestave začetne formule za dojenčke in nadaljevalne formule, torej za dojenčke, stare med šest in deset mesecev.

Poslanci so podprli tudi pravila glede označevanje in sestave živil na osnovi predelanih žit, živil za posebne zdravstvene namene in popolnih prehranskih nadomestkov za nadzor nad telesno težo. Novost so tudi pravila glede posamičnih snovi, kot so vitamini in minerali, ki se lahko dodajajo tem živilom.