"Sporočilo strokovnjakov in državljanov po svetu je jasno: edini način za odpravo globalne jedrske nevarnosti je ta, da odstranimo vso jedrsko orožje," je ob tem opozoril Douglas. Zvezde kot so Matt Damon, Naomi Watts, Zoe Kravitzy, Danny DeVito, Whoopi Goldberg in druge, so z dvominutnim filmom podprle protijedrsko kampanjo Global Zero. V videu so slavni zahtevali svet brez jedrskega orožja.

"Čas je," sporoča posnetek, ki so ga objavili tik pred srečanjem držav skupine G8 na Irskem.

"Če verjamemo, da je širjenje jedrskega orožja neizogibno, na nek način priznavamo, da je neizogibna tudi uporaba tega orožja," v filmu poudarjajo zvezde. "Zavrniti pozive k sodelovanju je lahka, a strahopetna pot. Tako se začnejo vojne," izpostavljajo.

"Jedrsko orožje je zastarela relikvija hladne vojne in ne naslavlja današnjih varnostnih groženj. Ob tem svet stane 1000 milijard dolarjev vsako desetletje. Čas je, da se ga znebimo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Freeman.

Vrh G8, na katerem se bodo srečale delegacije ZDA, Velike Britanije, Nemčije, Rusije, Francije, Japonske, Italije in Kanade, bo v največji meri verjetno zasenčilo vprašanje reševanja konflikta v Siriji. Na dnevnem redu pa bo poleg ukrepov za bolj proti izogibanju plačevanja davkov in krepitvi globalne trgovine tudi jedrsko orožje.